Theater voorstelling.

Het zijn de kleine dingen die het doen. En zo is het!
Jacques Smeets schreef een prachtig bericht over onze Try-out!

Zomaar een vrijdagavond in september. Een voorstelling in het knusse theater De Klimboom te Simpelveld door drie muzikanten die ik nog niet eerder zag optreden. Wat ‘n aangename verrassing was dat!
Dyanne Sleijpen (zang), Math Dirks (zang) en Rob Mennen (piano) brachten het publiek in vervoering met schitterende luisterliedjes uit de kleinkunst. Liedjes die de meeste mensen van mijn generatie allemaal kunnen neuriën of zingen.
Met z’n drietjes naast elkaar zittend op de rand van het podium openden zij a capella het concert met het liedje ‘Het zijn de kleine dingen die het doen’.
Inderdaad, liedjes uit de kleinkunst zijn kleine dingen die op een grootse manier neer kunnen dalen op de luisteraar. Hoe kleiner, hoe intiemer. Dat is ook de ambiance in dit kleine theater.

Na de opening nam Rob Mennen plaats achter de piano. Zijn spel was werkelijk virtuoos in de begeleiding van de liedjes en z’n eigen solistische bijdragen in de voorstelling, zoals een zelf geschreven potpourri van liedjes van Ramses Shaffie.
Het mooie stemgeluid van Dyanne en de heerlijke bariton van Math, in combinatie met het pianospel van Rob was te gek voor woorden. Toen zij ‘Vluchten kan niet meer’ vertolkten was het alsof Jenny Arean en Frans Halsema op het podium stonden.
Het een na het andere luisterliedje van o.a. Drs. P, van Jules De Corte, Gé Reijnders, Ramses Shaffy werden op zeer knappe en vooral prachtige wijze gebracht. Er werden ook een paar eigen geschreven nummers gebracht.

Kortom, een onvergetelijke avond en wij zullen dit trio zeker nog eens ergens gaan beluisteren. Zeer de moeite waard voor iedereen die van luisterliedjes, kleinkunst in optima forma en in een intieme sfeer houdt.

Sorry, the comment form is closed at this time.