Hey Vrijheid!

Het lied dat ik speciaal mocht schrijven ter ere van 75 jaar bevrijding Gulpen/Wittem. Een last-minute opdracht, met zang & rap en het sjieke is.. iedereen zong het lied direct mee!
Een applaus voor leerling @Tirza Sintzen die de rap binnen 2 dagen instudeerde!  Houd Facebook in de gaten, want ook al was u er niet. In 2019 komen er nog genoeg kansen om dit lied live te horen! 

WSV De Veldlopers brachten gister het Nationaal Bevrijdingsvuur van Wageningen via Kerkrade voor de eerste keer naar Gulpen-Wittem. Hier werd het op deze Bevrijdingsdag om 20 uur onder grote belangstelling van jong en oud aangestoken. Een trotse Freek Goedhart vertelt: ‘Gisteravond na de Dodenherdenking zijn we in een busje naar Wageningen gegaan. Daar overhandigde de burgemeester rond middernacht aan meer dan 100 gemeenten, waaronder ook Heerlen en Kerkrade, het Bevrijdingsvuur. Dat was aangereikt door de Britse Normandië-veteraan Raymond Lord. Deze negentiger landde in 1944 op de stranden van Normandië en was betrokken bij de bevrijding van verschillende Nederlandse plaatsen. Met dit vuur stak die burgemeester voor Gulpen-Wittem een grote Gerardus-bedevaartskaars aan, die extra lang brandt. We mochten van de gemeente namelijk geen fakkel met open vuur in de bus meenemen. Gistermiddag hebben we al lopend het Bevrijdingsvuur van Kerkrade naar Gulpen gebracht. Bij de evaluatie wordt bekeken of we van het halen van het Bevrijdingsvuur een jaarlijks terugkerende traditie kunnen maken.’ Tijdens het aansteken van het Bevrijdingsvuur zongen Dyanne Sleijpen en Tirza Sintzen een speciaal voor 75 jaar Bevrijding gecomponeerd lied ‘Hey Vrijheid’. Ook Frans Croonenberg en St. Caecilia zorgden voor een muzikale bijdrage.

Leave a Comment