Dy-Andere

We zitten allemaal vol verhalen: ontroerend, grappig, lief, heftig en soms ook een beetje gênant. Wat ze gemeen hebben, is dat die verhalen je vormen als mens. Met Dy-andere ga ik op zoek naar die verhalen. Dat doe ik aan de hand van lievelings- of bijpassende liedjes, waardoor de verhalen vanzelf loskomen.
Zo krijgt de ander het licht dat hij of zij verdient!

Dy-andere: voor elke gelegenheid

Van het afscheid van een directeur tot een teamevent, congres en symposium, van bruiloft tot bijzondere verjaardag: Dy-andere is er voor elke gelegenheid. Op een warme en persoonlijke manier ontdekken we de verhalen die anders misschien wel verborgen zouden blijven. En dat is zonde natuurlijk! Want laten we eerlijk zijn: we zijn allemaal dol op de verhalen van een ander. Ontdekken wat iemand drijft, heeft gevormd en welke lessen zij leerden.

Dy-andere: Best gewaardeerde voorstelling binnen PLT 2023

‘’Verrassend, interessant en leuk. Genoten van deze avond en ontmoeting met twee inspirerende vrouwen.’’

‘’Leuke opbouw, goede onderlinge interactie’’

In de theatervoorstelling Dy-andere vrouw nodigt zangeres en presentatrice Dyanne Sleijpen drie keer per jaar inspirerende vrouwen uit op het podium van Theater Heerlen. Aan de hand van hun lievelingsliedjes en interviews schetst Dyanne het verhaal van hun leven. Welke lessen hebben ze geleerd? Waarin zit voor hen het grootste geluk? Welke bergen hebben ze beklommen om te komen waar ze nu staan? Ontroerend, grappig, lief, heftig en soms ook een beetje gênant. Zo worden de bijzondere vrouwen in de spotlights gezet. Ook in 2024/25 hopen we Dyanne weer veel te zien in onze theaters!

Een uniek concept voor interactie en diepgang

Tijdens een congres of symposium wil je graag een programma aanbieden dat de deelnemers vol energie en aandacht volgen. Ook dan is Dy-andere een perfecte oplossing. Aan de hand van muziek en vragen creëren we samen een mooi portret. Dit is ook goed te combineren met mijn rol als presentatrice of dagvoorzitter!

Dy-andere vrouw in het theater

In mijn theatervoorstelling Dy-andere vrouw nodig ik 3 keer per jaar inspirerende vrouwen uit op het podium van Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. Aan de hand van hun lievelingsliedjes en interviews schetsen we het verhaal van hun leven. Welke lessen hebben ze geleerd? Waarin zit voor hen het grootste geluk? Welke bergen hebben ze beklommen om te komen waar ze nu staan? Al gauw realiseerde ik me: hier kan ik zo veel meer mensen mee in het zonnetje zetten! En zo ontstond Dy-andere voor bedrijven en bijzondere gelegenheden.

Meer weten?

Dy-andere collega, Dy-andere vrouw, Dy-andere teamleden…Dy-andere is er voor iedereen! Wil je graag iemand verrassen en bruis je van de ideeën? Laten we dan gauw verder kletsen!

'Je zoekt die sprankel, de positieve energie en de aandacht waarmee je jouw event, feest of bijeenkomst compleet maakt. Iemand die het overzicht houdt, de juiste vragen stelt en het publiek boeit, ontroert, laat lachen en vermaakt.... Nou, mijn ogen gaan van deze beschrijving sprankelen hoor. Druk op het knopje kennismaken en let the magic happen! '

Op het podium bij

Netwerkdag amateurkunsten Maastricht

Interactief met veel input uit de zaal: ervaringen uitwisselen (zowel positief als negatief), ideeën delen én direct met elkaar oppakken, elkaar hulp bieden & informatie verstrekking door culturele instellingen.

Sprankelende auge!

SJPRANKELENDE AUGE! • Zie je ze? Ja lieve mensen! We zijn weer samen in de pen gekropen. Liedjes schrijven met Gé Reinders is steeds weer een cadeautje. Zijn enthousiasme, heerlijke muzikale ideeën & het toveren met tekst.. Genieten! Synergie! Dankjewel Gé, ‘t wurd te gek!

Dy-andere kant van de trouwbranche

Aan de hand van spontane interviews & met zorg gekozen liedjes werden ervaringen gedeeld, verbindingen gemaakt, problemen gedeeld & zelfs opgelost.

KVL – L1 live uitzending

Tientallen kids die het lef hadden om lekker te zingen & dansen tijdens KVL-Limburg. Dit voor een zaal vol mensen en live tv van L1! Zo enorm knap. En dat met heel veel respect voor elkaar! ❤️ Daar kunnen grote mensen veel van leren.

Dy-andere vrouw met Kyara & Josje

Een avond met een lach en een traan, alles recht uit het hart. ❤️ Josje Smeets (gelukspsycholoog) & Kyara Slenter (leven na een longtransplantatie) Onvergetelijk!

Book launch

BOOK LAUNCH • Elise Crutzen presenteerde haar eerste boek “On my way home”. Elise wilde haar familie, vrienden en (ex)collega’s een kijkje geven in het proces van het maken van haar boek. Een krachtig maar ook kwetsbaar verhaal over het volgen en zoeken van haar eigen weg! Tijdens ons gesprek ontstond er bij Elise een prachtige, stralende lach die nóg groter werd toen ze haar gedichten voordroeg. De lieve mensen letterlijk en figuurlijk om haar heen: muisstil. Na haar voordracht mocht ik mijn @dyandere sprankel aan de avond toevoegen door een lied voor Elise te zingen dat haar door het schrijfproces hielp. Maar daarover later meer.

In jouw brievenbus!

Een prachtig artikel over @dy.andere Vrouw in het theater geschreven door @ronaldcolee. Te zien in de @delimburger! ✨

Premiere

PREMIÈRE ✨• Vorige week ging de documentaire 'Uit eigen beweging...' gemaakt door filmmaker Mark Stevens in première tijdens een bijeenkomst voor het hele amateur-kunsten veld van Maastricht. Een met “cultuurmakers” gevulde Lumière genoot, werd geïnspireerd en maakte verbinding met elkaar. Waardevol om hier als dagvoorzitter aan bij te dragen. Dankjewel Gemeente Maastricht & CultuurmakersMaastricht voor jullie vertrouwen!

Jaarboek presentatie: Licht op Maastricht

De 68ste editie van Jaarboek Maastricht is officieel gelanceerd onder de nieuwe naam “Licht op Maastricht”.

Woonpunt

DE WIJK IN ✨• @woonpuntlimburg bewandeld sinds twee weken een nieuwe koers. De aftrap mocht ik als dagvoorzitter leiden. • Na een verhelderend interview met de directeur, gingen we samen met al het personeel de wijken in voor activiteiten met de bewoners. Na een middag hard werken leidde ik een mooie wrap-up waar werknemers hun ervaringen vertelden, de mooiste uitspraken werden gedeeld en iedereen zijn wensen voor de toekomst uitsprak. We sloten af met een lied waar luidkeels werd gezongen: “iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen”

Concoursen

Inmiddels mag ik ze een vaste opdrachtgever noemen en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Bij al hun evenement draait het namelijk om muziek en muzikanten! Van jong tot oud, zowel amateur als professionals. Deze mensen op de bühne in de spotlights zetten, dat is mijn taak en I love it!

25ste nieuwjaarsconcert Harmonie Reuver

Ontroerende en hilarische gesprekken met muziekvriend & dirigent Geert Schrijvers. Waanzinnige solisten Moniek, Esther, Joppe & Elise die samen met de toffe harmonie het publiek omver bliezen!

Roerdelta concert

Roerkade • Prachtige muziek van @heritagesinfonietta • fantastische solisten • een ongelooflijke magische sfeer • bootjes • heel veel lieve mensen: alle ingrediënten voor een onbeschrijflijke avond. Maar als je de beelden bekijkt snap je precies wat ik bedoel.. dankbaar dat ik de presentatie mocht verzorgen . Ik geniet nog even na.. ✨❤️

Topvrouw Limburg

Samen met Rob Mennen mocht ik de lievelingsliedjes van en voor de genomineerde topvrouwen zingen. Zeer gewaardeerde collega Vivian Lataster presenteerde de avond met veel liefde en introduceerde de liedjes vol passie!

Meest gewaardeerde voorstelling 2023 PLT

𝗢𝗣 𝗡𝗨𝗠𝗠𝗘𝗥 𝟭 𝗺𝗲𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝟵,𝟴! Les Miserables, Waylon, Philzuyd, het zwanenmeer ze kwamen voorbij.. en op 1: 𝑫𝒚-𝒂𝒏𝒅𝒆𝒓𝒆 𝑽𝒓𝒐𝒖𝒘 met Margo de Kock & Janine Dijkmeijer. Waanzinnig toch?