Benefietconcert Help Gondy, Stop Kanker

Benefiet concert “Help Gondy, Stop kanker”
Voor een project in 2017 ontmoette ik enkele weken geleden Gondy en haar man Jos. Na een warm welkom en een indrukwekkend gesprek reed ik in mijn Twingotje naar huis. Tijdens deze rit naar huis liet ik ons gesprek de revue passeren. Wat een sterke, nuchtere, lieve mensen…
Ik vroeg me direct af wat ik doen om Gondy een handje te helpen?
De dag erna wist ik het..  ik organiseer een benefietconcert voor de actie van Gondy  “Help Gondy, Stop Kanker”En ik kan u met trots vertellen. Met hulp van Marcel Bourgonje, Gondy Wouters & ontzettend toffe artiesten is het gelukt:

 

Waarom een benefiet? 
19 jaar geleden werd bij Gondy de aandoening MGUS ontdekt. Dit is een afwijking van één van de witte bloedcellen die zich kan ontwikkelen tot de ziekte van Kahler, beenmergkanker. Vorig jaar, zij was toen 46, werd de kanker actief. Er volgde een zware periode van vier chemokuren en in november 2015 een stamceltransplantatie. Deze werd haar bijna fataal vanwege een toxische vergiftiging. Een spannende tijd voor haar, haar man en hun twee tieners. Er is nu resultaat, maar ze is niet genezen. Niemand kan haar vertellen wanneer de kanker weer actief wordt, hoelang ze nog te leven heeft. Eén op de drie mensen wordt geconfronteerd met kanker. Het is de hoogste tijd dat we kanker een halt toeroepen!

 

Onze Hoop: Nieuwe therapie met behulp van Donor Natural Killercellen!
Het Maastricht UMC+ verricht al jaren onderzoek naar Donor Natural Killercellen. Deze NK-cellen zijn cellen in het immuunsysteem dat ons beschermt tegen ziekteverwekkers maar ook tegen kankercellen. Door nu gebruik te maken van Donor NK-cellen is de kans veel kleiner dat kankercellen zich kunnen verstoppen en/of vermommen als gezonde cellen. De resultaten tot dusver zijn meer dan hoopgevend.Het onderzoek nadert de eindfase waarna de klinische studie (het testen bij mensen) van start kan gaan. Maar financiële middelen uit fondsen zijn niet genoeg om het onderzoek voortvarend af te ronden.

 

Hoe ziet de avond eruit?
Katja Henz,  Enzo Kok,  Peter Ummels (Wir sind Spitze),  Rob Mennen,  Dyanne Sleijpen,  Jack Vinders,  Roy Willems en Linda Zijlmans waren direct enthousiast. Zij gaan doen wat zij het beste kunnen:  Zingen! Maar dit keer met ander repertoire dan we van hen gewend zijn..Deze doorgewinterde artiesten gaan de uitdaging aan. ze stappen uit hun comfort zone!Het concert bestaat uit 2 delen:  voor de pauze zingen zijn nummers uit hun gebruikelijke repertoire..
Na de pauze zingen zij nummers die we niet van hen zouden verwachten. Dat kan dus van alles zijn; spannend & ontzettend tof!

Naast deze toppers zullen een doctor & Marcel Bourgonje het onderzoek toelichten.
gondy-klaar
Entreeprijs:
7,50 euro. Deze gaat geheel naar het onderzoek
Verkoop punten:
Vanaf zaterdag 29 oktober 2016:
Herberg de Zwarte Ruijter Gulpen,
Stef Shoes Simpelveld & Vaals
AH Hulsberg
Of online via http://www.puurweijersenweijers.nl/

 

Zorg dat je erbij bent!

Liefs,
Dyanne

Leave a Comment